Voetportaal

Voetportaal

 

Wat voor praktijk zijn wij?

Voetportaal Podotherapeuten AmstelveenDe podotherapeuten die werkzaam zijn binnen onze Voetportalen bestaan allemaal uit gediplomeerde, gekwalificeerde, enthousiaste en bij beroepsvereniging NVvP geregistreerde podotherapeuten.

 

Na het afronden van de 4-jarige Hbo-opleiding podotherapie, heeft Marije ten Kate ruime ervaring opgedaan bij verschillende praktijken en ziekenhuizen verspreid over het land. Naast deze ervaring is haar expertise gebaseerd op de aanvullende opleiding tot Podotherapeut-Plus. Dit vormt een onderscheidend vermogen bij de beoordeling van  klachten waarmee patiënten op het spreekuur komen.

 

De Podotherapeut-Plus heeft haar kennis/ervaring verbreed en kan specifieke behandelingen en diagnostiek toepassen op het gebied van:

 

  • Manueel therapie van de voet;
  • Echografie van de voet;
  • Lokale anesthesie en nagelchirurgie.

 

Wat kunt u bij ons verwachten?

Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. Ze dragen ons elke dag naar de plek die we willen. Een probleem in uw voeten kan uitmonden in andere lichamelijke klachten. Als u pijn heeft aan of in uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug kan een podotherapeut uitkomst bieden. Podotherapeuten zijn erkende specialisten op het gebied van de voet en kunnen dergelijke klachten behandelen.

 

De klachten waarmee patiënten op het spreekuur van de podotherapeut gezien worden variëren enorm. Hielklachten, overbelastingsklachten aan spieren of pezen,  ingegroeide nagels, overmatige eelt- en/of likdoornvorming en voorvoetklachten. Ook scheenbeenklachten, knieklachten, bilspierklachten en lage rugklachten komen veel voor.

 

De Podotherapeuten binnen Voetportaal werken alleen met geavanceerde apparatuur zoals CADCAM scanners, drukmeetplaat analyse en echografie. Daarbij werken zij nauw samen met diverse andere disciplines.

 

Praktische informatie en aanwezigheid cq openingstijden

Martin Jong houdt iedere maandag van 13 tot 17 uur praktijk in Medisch Centrum Bankras, voor het behandelen van klachten aan de voeten of klachten die voortkomen uit een afwijkende voetstand of voetfunctie. Ook knie-, heup- of rugklachten zijn naast voetklachten veel voorkomende problemen op het spreekuur van de podotherapeut.

 

Vanaf 2011 is podotherapie vrij toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak kan maken bij één van onze podotherapeuten.

 

Wilt u een afspraak maken bij Martin Jong, dan kunt u dit telefonisch of via de website doen.

Secretariaat:      020-88 444 55
Website:             www.voetportaal.nl