Manuele Therapie

H.C. Leopold, MMT, praktijk voor manuele therapie ES®

Klachten bij bewegen of bij lichaamshouding kunnen wijzen op een verstoring in de natuurlijke manier waarop uw lichaam beweegt. Als alles klopt gaat dat goed; als er storingen bestaan in de manier waarop gewrichten (kunnen) bewegen is manuele therapie ES® een aangewezen behandeling.

Een eigen bouw en een eigen manier van bewegen kenmerkt ons allemaal. Manuele therapie ES® is speciaal ontwikkeld voor houdings- en bewegingsklachten en sluit aan bij de specifieke bouw en bewegingskenmerken van u als patiënt.

Ik ben opgeleid als fysiotherapeut en manueel therapeut en werk, behalve in het Medisch Centrum Bankras, als docent manuele therapie bij de School voor manuele therapie Nederland en AXCEN scholing en onderzoek. Door het doen van onderzoek en het geven van onderwijs kan ik mijn kennis en ervaring voor patiënten breed ontwikkelen. Mijn favoriete aandachtgebieden zijn: de functie van gewrichten in voet-, enkel, knie- en heup bij klachten tijdens (hard)lopen; revalidatie bij langdurige nek- en rugklachten; klachten van pols en hand en duizeligheid.

Wat kunt u bij ons verwachten?

In een eerste gesprek worden uw klachten (van nu en vroeger) in kaart gebracht. Daarna worden uw lichaamsbouw en bewegingsvoorkeur in kaart gebracht. Dit maakt het voor mij als therapeut mogelijk om in uw gewrichten de passende bewegingen nauwkeurig, op een rustige en doelgerichte manier uit te voeren. Het zogenaamde ‘kraken’ komt niet in de behandeling voor. Door het behandelen wordt het (voor uw gewrichten) normale bewegen opnieuw mogelijk gemaakt.

Omdat bewegingsklachten vaak gerelateerd zijn aan meerdere gewrichten is de behandeling uitgebreid: de behandeling duurt een uur en alle relevante gewrichten (van nek tot voeten) worden behandeld. Maximaal vinden zes behandelingen plaats; gemiddeld drie à vier. Als het nuttig of nodig is om zelf te oefenen adviseer ik u daarover.

Een behandeling kost € 90,-. (prijspeil 2024). Uit een aanvullende ziektekostenverzekering wordt daarvan een deel vergoed – echter niet door Zorg en Zekerheid en ‘Anderzorg’.

Praktische informatie, aanwezigheid en openingstijden

Huco Leopold, MMT; manueeltherapeut ES®, gecertificeerd lid van de VMT (http://www.manueeltherapeuten.nl)

Behandeling na afspraak, op donderdag- en vrijdagmiddag.