Manuele Therapie

H.C. Leopold, MMT, praktijk voor manuele therapie ES®

Manuele therapie ES® heeft de individuele kenmerken van ieder menselijk lichaam als uitgangspunt. Een eigen bouw en een eigen manier van bewegen kenmerkt ons allemaal. Manuele therapie ES® is speciaal ontwikkeld voor houdings- en bewegingsklachten en sluit aan bij de specifieke bouw en bewegingskenmerken van een patiënt.

Ik ben opgeleid als fysiotherapeut en manueel therapeut en werk, behalve in het Medisch Centrum Bankras, als docent manuele therapie bij de School voor manuele therapie Utrecht en AVANS+ in Breda. Door het doen van onderzoek en het geven van onderwijs kan ik mijn kennis en ervaring breed ontwikkelen. Favoriete aandachtgebieden zijn: de functie van gewrichten in voet-, enkel, knie- en heup bij klachten tijdens (hard) lopen; revalidatie bij langdurige nek- en rugklachten; duizeligheid.

Wat kunt u bij ons verwachten?

Voorafgaand aan behandeling worden uw lichaamsbouw en bewegingsvoorkeur in kaart gebracht. Daarna worden in gewrichten de passende bewegingen door de manueeltherapeut op een rustige en doelgerichte manier uitgevoerd. Het zogenaamde ‘kraken’ komt niet in de behandeling voor. Door het behandelen wordt het (voor uw gewrichten) normale bewegen opnieuw mogelijk gemaakt.

Omdat bewegingsklachten vaak gerelateerd zijn aan meerdere gewrichten is de behandeling uitgebreid: de behandeling duurt een uur en alle relevante gewrichten (van nek tot voeten) worden behandeld. Maximaal vinden zes behandelingen plaats; gemiddeld drie à vier. Als het nuttig of nodig is om zelf te oefenen, wordt dit vormgegeven in nauwe samenwerking met de therapeuten van Fysiotherapiepraktijk Dekker.

Een behandeling kost € 75,-. Uit een aanvullende ziektekostenverzekering wordt daarvan een deel vergoed – echter niet door Zorg en Zekerheid.


Praktische informatie en aanwezigheid cq openingstijden

Huco Leopold, MMT; manueeltherapeut ES®, gecertificeerd lid van de VMT (http://www.manueeltherapeuten.nl)

Behandeling na afspraak, op alle werkdagen behalve maandag.