Diëtiste

Diëtistenpraktijk Lonneke de Bruijne

Lonneke de Bruijne

Diëtistenpraktijk Lonneke de Bruijne is een zelfstandige diëtistenpraktijk in Uithoorn en Amstelveen, opgericht in 2006.

U kunt bij mij terecht met vragen over voeding of een voedingsadvies op maat, maar ook als u om medische redenen uw voeding moet aanpassen.

Het advies is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Daarnaast verzorgt de diëtistenpraktijk ook voorlichtingen op het gebied van voeding en dieet.

Voeding is een zeer belangrijk deel van ons leven. Elke dag worden we er mee geconfronteerd. Een leven zonder eten is ondenkbaar. De juiste voeding zorgt ervoor dat we onszelf fit en gezond kunnen voelen.

Wat houdt een juiste voeding eigenlijk in?

Te veel eten kan voor problemen zorgen, denk aan overgewicht en de daarbij voorkomende complicaties, diabetes, hart en vaatziekten, gewrichtsklachten.

Te weinig of in een verkeerde verhouding eten kan ervoor zorgen dat u zich slap, moe of futloos voelt. Zonder dat u weet dat voeding de oorzaak is.

Het is belangrijk dat uw voeding in de juiste balans komt en ik als diëtiste kan u daarbij helpen.

 

Wat kunt u bij ons verwachten?
Voor het eerste gesprek neem ik 60 minuten de tijd.

In het eerste gesprek bespreken we de rede(nen) van de komst naar een diëtiste, de klachten, de doelen die u wilt behalen, uw dieetgeschiedenis en we nemen uw voedingsgewoonten door. Zo beoordelen wat er aan de hand is en wat daaraan gedaan kan worden. Het dieet- of voedingsadvies is voor iedereen anders. Een dieetadvies moet zo persoonlijk mogelijk zijn om het goed vol te houden. Er wordt rekening gehouden met werktijden, voorkeuren, wensen, sociale bezigheden, etc.

Er zijn ook verschillende onderwerpen die besproken kunnen worden, we kunnen het hebben over mager eten/koken, verantwoorde tussendoortjes, de richtlijnen gezonde voeding, moeilijke situaties (zoals uit eten, verjaardagen, etc)

Samen stellen we een dieetplan op.

Aan het einde van het eerste gesprek bespreken we of er een vervolgconsult gewenst is.

In de volgende gesprekken, indien nodig, begeleidt ik u bij het opvolgen van het dieetadvies.

De vervolgconsulten duren 30-45 minuten.

In de vervolgconsulten bespreken we hoe het volgen van dieetplan gaat en waar u tegen aan loopt. Dit kunnen heel verschillende onderwerpen zijn, bijvoorbeeld hoe zorg ik ervoor dat mijn dieet niet saai wordt, hoe beoordeel ik producten, kooktips, adviezen voor uit eten gaan,  vragen als: ik heb eetbuien hoe moet ik daar mee omgaan? Samen proberen we hier dan een oplossing voor te vinden


Praktische informatie en aanwezigheid cq openingstijden

Ik ben aanwezig in Medisch Centrum Bankras op maandag en vrijdagochtend van 8.00-13.00. De andere dagen ben ik werkzaam in Uithoorn.

Voor een afspraak kunt u: